Coaching szemléletű vezetés

//Coaching szemléletű vezetés
Coaching szemléletű vezetés 2016-10-25T16:06:53+00:00

Project Description

„Amikor időt és energiát fektetsz az emberek megismerésébe és a jó kapcsolatok kiépítésébe, az még nagyobb mértékben térül majd meg a kapcsolatok kialakítása után. És az ilyen pozitív, energikus környezetben az emberek készek a legtöbbet nyújtani magukból, mert tudják, hogy a vezető is a javukat akarja.”
John C. Maxwell

 

Napjainkban a cégek életében égető probléma a magas fluktuáció arány. Sok vezető keresi az okát:

  • „Pedig én jó fizetést adok nekik!”
  • „Céges autót, laptopot, mobilt, stb., biztosítunk. Mi kell még?”

Lehet továbbra is ezen az úton haladni, de az elmúlt évek változásai a munkaerőpiacon megmutatták, hogy változtatásra van szükség. Napjainkban a dolgozóknak nem elég az, hogy az anyagi biztonságot megkapják a cégektől. Kutatási eredmények igazolják, hogy a munkavállalóknak szüksége van a fejlődés lehetőségére, arra, hogy emberként tekintsenek rájuk, megbecsüljék őket, visszaigazolják számukra, hogy milyen értékes dolgozók. Egyre több vezető ismeri fel, hogy mennyi előnnyel jár számára az, ha dolgozói lelkileg egészséges állapotban dolgoznak.

Hiszem, hogy az igazi VEZETŐ nem főnök. Az igazi VEZETŐ: partner. Partner, aki figyel a dolgozóira, akinek fontos a személyes kapcsolat kialakítása, és fejlesztése. Vezetői tapasztalataim azt mutatták, hogy nagyban hozzájárult a munkavállalói jóléthez, a gyorsabb probléma megoldáshoz, a bizalmas munkahelyi légkör létrejöttéhez, hogy a beosztottakra partnerként tekintettem. Coaching szemléletű vezetés kialakítása során a vezető kommunikációs készségein, vezetői magatartásán, beosztottakkal való kapcsolatán, partnerkapcsolat kiépítésén dolgozunk. Empátiás készséget fejlesztünk, delegálással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk.

Coaching szemléletű vezetés ajánlatkérés

Töltsd ki az alábbi űrlapot és hamarosan megkereslek az árajánlattal!

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!